Barbie finns inte!



Barbie ja, jag är trött på att alla som strävar efter att se ut som Barbie. Och det är faktiskt praktiskt omöjligt att se ut som en barbie, så släpp det. Vem fan vill se ut som en barbie? Alla som vill ha långt blont hår, perfekt ansikte med rosa läppstift, en midja smalare en ens huvud, lägg av. Barbie är falsk. Visst hon är fin men tänk er en levande människa med ett barbie ansikte och en barbie kropp, överdrivet perfekt?

Det kan man ju diskutera. Beräkningar har gjorts på dockan, vilket visar att Barbie i mänsklig storlek skulle vara 180 cm lång och väga 39 kg. En person som är 180 cm bör väga 70 kg, minst. Hon skulle ha ett midjemått på 55 cm och ett bystmått på 92 cm, vilket skulle resultera i oproportionerligt mått samt en bruten rygg. Nice?
Man har även räknat ut dockans BMI. BMI är en metod för att avgöra om en person är över- eller underviktig. Barbie har ett BMI 11. En normalviktigpersons BMI ligger mellan 19-24. Och det är just sådant som skapar ideal, därför har Barbie fått kritik i alla tiderna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentera på:

Trackback
RSS 2.0